Vláčná jablečná bábovka: Jak ji snadno upéct?
Není lepší způsob, jak si užít podzim, než v teple domova s hrnkem čaje a dobrým dezertem pozorovat, jak za oknem vítr prohání spadané listí. K podzimu také neodmyslitelně patří jablka, takže dobrý dezert jedině z nich.
Vychutnejte si v kruhu svých blízkých jablečnou bábovku a dodejte podzimu ten správný šmrnc. Bábovka vám při pečení provoní celý byt a v každém navodí tu správnou podzimní náladu. Taková kouzla umí jen vůně teplého dezertu z jablek a skořice. Pojďme se podívat jak upéct jablečnou bábovku.
Jablečná bábovka s rozinkami
Recept na tradiční podzimní bábovku z jablek a s rumovými rozinkami je přesně tím moučníkem, se kterým se šedivé podzimní počasí snáší líp. Co na ni budete potřebovat?
Suroviny
- 6 ks středně velkých jablek
- 180 g hladká mouka
- 120 g cukr
- 160 g máslo
- 3 ks vejce
- 1 lžíce rozinky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 balíček prášek do pečiva
Suroviny na formu:
- strouhaný kokos na vysypání
- tuk na vymazání
- moučkový cukr na posypaní upečené bábovky
Postup
- Nejprve si naložíte na nějakou dobu rozinky do rumu. Potom se pustíte do přípravy těsta.
- Rozšleháte metličkou 3 celá vejce, jablka nastrouháte na hrubo, prosijete mouku a rozpustíte máslo.
- V misce smícháte rozšlehaná vejce, nastrouhaná jablka, rozpuštěné máslo a naložené rozinky.
- Přisypete hladkou mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Vše promícháte do hladkého těsta.
- Mezitím si předehřejete troubu na 180°C.
- Větší formu na bábovku vymažete tukem a vysypete kokosem.
- Těsto na bábovku vylijete do připravené formy a dáte péct.
- Jablečná bábovka by se měla péct 35 až 40 minut.
- Bábovku necháte chvíli stát ve vypnuté, otevřené troubě a až po vychladnutí ji opatrně vyklopíte.
Jestli je bábovka upečená můžete vyzkoušet zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud bude špejle mokrá, znamená to, že těsto není dopečené. Bábovku pocukrujete moučkovým cukrem a vychladlou můžete podávat.
Doporučujeme: Jablečné muffiny: Jednoduchý recept