Zapečená kuřecí prsa: Tradiční recept
Kuřecí maso je v naší kuchyni velmi oblíbené, a to nejen proto, že je dietní, ale hlavně je dobré. Chuťově nejjemnější jsou kuřecí prsa, při delší úpravě ale mohou být vysušená. Proto je dobrou variantou zapéct je s dalšími ingrediencemi, například se smetanou, díky nimž zůstanou prsa šťavnatá.
Nechte se inspirovat následujícími recepty a připravte netradiční oběd či večeři své rodině nebo přátelům. Jistě se tyto recepty osvědčí i u vás.
Recept na kuřecí prsa s hermelínem a smetanou
Tento recept je velice jednoduchý a zvládne ho každý.
Suroviny
- hermelín bez příchuti
- 1 velká cibule
- 500 g kuřecích prsou
- 100 g zakysané smetany nebo smetany ke šlehání
- sádlo na vymazání
- pepř, sůl, koření dle chuti ( bazalka, oregano, grilovací koření)
Postup
- Kuřecí prsa omyjete a nakrájíte na menší kousky, následně osolíte, opepříte a přidáte koření, které máte na kuře rádi.
- Do sádlem vymazaného pekáčku dáte na dno cibuli nakrájenou na kolečka.
- Poté přidáte okořeněné kuřecí maso, na něj plátky nakrájeného hermelínu.
- To celé zalijete smetanou a pečete necelou hodinku při teplotě 180 stupňů.
Doporučujeme: Kuře na paprice
Recept na zapečená kuřecí prsa se sýrem a česnekem
Suroviny
- smetana ke šlehání
- 100 g eidam sýr
- 200 g Niva sýr
- 4 ks kuřecí prsa
- 2 ks cibule
- olej
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, grilovací koření
Postup
- Nakrájejte si cibuli a česnek na plátky.
- Kuřecí řízky si opláchnete a v případě, že jsou silné, rozkrojte je na tenčí plátky, naklepejte je a okořeňte.
- Do připravené zapékací mísy či pekáčku si dejte polovinu nakrájené cibule a česneku, na ni vyskládejte kuřecí prsa, posypejte je zbylou směsí cibule a česneku a zakapejte trochou oleje.
- Zapékací mísu přikryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby, pečete při teplotě 180 stupňů přibližně 45 minut.
- Než se vám maso upeče, nachystejte si sýry.
- Nivu nakrájejte na plátky a eidam nastrouhejte.
- Až budete mít prsa hotová, přidejte nivu a nastrouhaný sýr a zalijte smetanou.
- Poté vraťte pekáček na chvilku do trouby, aby se sýr pěkně roztekl a vytvořil výbornou křupavou kůrčičku.
- Hotový pokrm podávejte ihned s bramborem na všechny způsoby.